Гришо стартира с инфарктна победа в Лос Кабос

Димитров би на старта Стив Джонсън, във втория кръг среща №2 в схемата Гуйдо Пея

Гришо стартира с инфарктна победа в Лос Кабос | StandartNews.com

Григор Димитров започна с инфарктна победа участието си на тенис турнира на твърди кортове в Лос Кабос (Мексико) от категория ATP 250 и награден фонд 858 565 долара. В първия кръг водещия ни тенисист надви Стив Джонсън (САЩ) със 7:6 (4), 4:6, 7:6 (5).

Успехът е първи за българина, след серия от 4 поредни загуби. Двубоят между 57-я в света Димитров и 94-ия Джонсън се игра на централния корт.

В първия сет Григор допусна пробив и съперника му поведе първо с 3:0 гейма, а после с 5:2. Хасковлията обаче намери сили за обрат и след като направи 5:3, после проби американеца за 5:4- След това си взе подаването за 5:5. Сетът завърши с тайбрек. В него Димитров направи две двойни грешки, но въпреки това спечели със 7:4. Сетът продължи 56 минути, а след последната загубена точка Джонсън счупи ракетата си от яд. Във втория сет Гриор имаше 2 точки за пробив при 4:3, но допусна американеца да се съвземе и да си спечели подаването и да изравни 4:4. В следващия гейм Джонсън проби и поведе с 5:4, а после си взе и подаването си и сега с 6:4 за 36 минути. В решителният трети сет двамата си взимаха подаванията до шестия гейм в който Григор проби и дръпна с 4:2, а след това и с 5:2. Джонсън си взе подаването и остана в мача. В следващия гейм Димитров изпусна един мачбол, а после позволи на американеца да го пробие и да намали на 5:4. Джонсън се съвзе и изравни за 5:5. Гришо не се предаде и набързо отново поведе с 6:5. Вкрайна сметка се стигна до втори тайбрек в мача. В него Димитров поведе с 3:1, но пак направи двойна грешка за 3:2. После двамата си размениха по две точки за 5:4. След 5:5 Гришо спечели инфарктно с плонж точката за 6:5, а после сервира и спечели тайбрека със 7:5, а с това и мача след над 2,30 минути.

В преките двубои Гришо вече води на американеца с 5:2, като 4 от тях са на твърди кортове. Във втория кръг Димитров ще играе с Гуйдо Пея (Арж), който е поставен под №2 в схемата на турнира и почиваше в първия кръг. Досега Григор и Пея имат по една победа в мачовете помежду си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай