Гришо се завръща на корта срещу Адриан Манарино

MAX Sport 1 ще излъчва пряко двубоя

Гришо се завръща на корта срещу Адриан Манарино | StandartNews.com
  • Мачът на българина се очаква да започне в сряда сутрин след 06:00 ч.

Григор Димитров се завръща на корта с мач срещу французина Адриан Манарино на ATP 500 турнира в Акапулко. Най-добрият български тенисист от около месец не е участвал в турнири, тъй като се възстановяваше от контузия, а сега за своето завръщане е избрал една от надпреварите, които със сигурност са сред предпочитаните от него. Димитров спечели Откритото първенство на Мексико през 2014 г. и традиционно се представя стабилно на кортовете в Акапулко.

Българинът е поставен под номер 5, като пред него в схемата на турнира са трима състезатели от топ 10 – Стефанос Циципас, Александър Зверев и Диего Шварцман, както и Милош Раонич.

Участието си Димитров ще стартира във втория ден от надпреварата. Негов съперник в първия кръг ще е французинът Адриан Манарино. Димитров и Манарино имат общо два мача помежду си, като и двата са спечелени от българина. Последната им среща бе именно в Акапулко през миналия сезон. Тогава в мач от втория кръг Гришо стигна до труден успех и спечели с 6:7, 6:2, 7:6. Сега двубоят между двамата е от първия кръг – ще се изиграе сутринта на 17 март, като се очаква да започне след 06:00 часа българско време, и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 1.

Ако Димитров отстрани французина, поне на теория, той би имал по-лесна задача във втория кръг. Манарино в момента е 34-ти в световната ранглиста, а съперник във втория кръг ще е победителят между 46-ия в света Миомир Кецманович и 62-рия Фелисиано Лопес. Евентуално на четвъртфиналите има вероятност българинът да срещне по-високо поставен от него в ранглистите тенисист и това би бил Диего Шварцман. Последното препятствие преди финала, пък би трябвало да бъде поставеният под номер 1 в схемата на турнира Стефанос Циципас. Това обаче би се случило само ако липсват изненади. А дали ще има такива, ще може да разберем в преките предавания на Откритото първенство на Мексико през тази седмица по MAX Sport 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай