Гришо се изкачва в Световната ранглиста

Българинът вече е 28-и

Гришо се изкачва в Световната ранглиста | StandartNews.com

Водещият български тенисист Григор Димитров се изкачи с едно място в новата световна ранглиста. В публикуваната днес класация Димитров вече е 28-и. Причината за това е пропадането на Ришар Гаске. Тази седмица Димитров продължава участието си в турнира на клей от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло. Вчера той победи Матео Беретини в I кргъг. Димитров има да защитава 360 точки в Монте Карло за полуфинала в Княжеството през 2018 г. За класирането си за втория кръг Григор си осигури 45 точки. Днес българинът и Стан Вавринка (Швейцария) ще играят на двойки срещу Хенри Континен и Джон Пиърс.

Втората ни ракета Димитър Кузманов е 324-и в класацията на АТР,  Александър Лазов е 476-и, а Александър Лазаров  е 483-и. Водач продължава да е Новак Джокович, пред Рафаел Надал и Александер Зверев.

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова отстъпи една позиция до 151-ата в новата световна ранглиста при дамите. Сесил Каратанчева е 196-а, Изабела Шиникова е под №218, а Елица Костова е на 250-о място. Водачка продължава да е Наоми Осака, пред Симона Халеп и Петра Квитова.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай