Гришо открехна завеста. Спира ли да играе?

Той каза, че това е един от най-важните моменти в кариерата му

Гришо открехна завеста. Спира ли да играе? | StandartNews.com

Източник: БТА

Григор Димитров открехна завеста за това, какво му предстои. 

Най-добрият български тенисист Григор Димитров и олимпийският шампион Новак Джокович (Сърбия) дадоха съвместна пресконференция преди демонстративния мач между тях тази вечер в "Арена София" и заявиха, че приятелството им и благотворителната кауза са в основата на предстоящото събитие.

Димитров каза, че това е един от най-важните моменти в кариерата му, но той е за цяла България.

"Това не може да се сравни с нищо, че той дойде тук. Това обаче не е лично за мен, а за цяла България! Искрено се вълнувам, много е специално и с нетърпение го очаквам. Винаги съм искал тук да има тенис на световното ниво, но това той да дойде в София - искам да е за всички нас, за всички фенове на спорта. Все пак имаме Новак, който е най най-добрият. Това е един от най-важните ми моменти като българин", каза Димитров.

Запитан дали срещата тази вечер е формално сбогуване с публиката у нас Димитров отговори: "Не, още съм далече от всякакво сбогуване. Това е нещо повече. През годините всеки играч си има негови цели и ги гони. Аз не съм различен, такива са обстоятелствата. Нека гледаме напред, нека мислим позитивно, нека от този повод да очакваме да се случи нещо повече".

"Със сигурност съм вече по-добре. Липса на късмет имах в последните два турнира от Големия шлем, имах проблеми с тялото, но това е спортът. Сега ми предстоят още 4-5 турнири. Още не знам какво ще се случи с тялото ми, защото в Ню Йорк бях максимално подготвен. Много мачове ми се събраха и това е комбинация от всичко. Напрежението също отдава голямо значение", заяви Димитров.

Новак Джокович каза, че за него е удоволствие да бъде за втори път в София.

"Удоволствие е да бъда тук за втори път. 2012 година беше за друга кауза, сега е за тенис. Ние сме приятели с Григор, дълги години сме в тениса. Преди четири години той дойде в Белград да играе и сега се договорихме да бъдем тук. Радвам се, че мога да помогна на неговата фондация, на неговата инициатива. Играли сме много пъти, уважавам го", заяви сърбинът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай