Григор вече няма сипмтоми

Все още обаче се чувства отпаднал, обяви неговия мениджър

Григор вече няма сипмтоми | StandartNews.com

Григор вече няма симптоми, но се чувства отпаднал. Това обяви неговия мединжър Георги Стоименов по бТВ.

ВИЖ ОЩЕ: Хасково си отдъхна. Отрицателни тестове

"В Монако му правиха цял ден тестове, сред които и скенер на белите дробове, които е показал, че няма нищо притеснително. В Задар Димитров бе с температура и леко отпаднал. Поради тази причина се отказа от участие след първия мач", коментира още Стоименов. Гришо е с коронавирус от неделя, както и личния му треньор Крис Гро и физиотерапевта му Алгис Христов. Стоименов също си е правил тест, който е бил отрицателен. Останалите хора около Димитров също били с отрицателни тестове. Родителите на Гришо са при него, но отделно, защото той е изолиран поне за 2 седмици. Според Стоименов коронавируса ще "очерни" тези 3 месеца на подготовка в изолация на Гришо в САЩ. "Сега няма да тренира 2 седмици и това ще повлияе на спортната му форма, но той е спортист и бързо ще се оправи", допълни още Стоименов. 

Организаторите и най-вече Джокович бяха доста критикувани за заради липсата на физическа дистанция между феновете по трибуните и тенисистите на корта още на първия турнир в Белград. Надпреварата пък завърши с парти в местна дискотека на река Сава.

"Излишно е да се мисли по въпроса откъде е започнала цялата история. Говори се за разни партита. Наистина неспазване на регулации, ако въобще има толкова сериозни в Сърбия. Всички обичаме истории и обичаме да си ги произвеждаме. Излишно е да се разсъждава. До степен, в която няма абсолютна изолация, всичко е възможно. Опитахме да анализираме нещата - кой, как и откъде може да е дошло, но е трудна работа, до никъде не води. Всеки се опитваше да ги спазва, но емоцията, която съпровождаше играчите, свързана с това, че не са се виждали 3-4 месеца... Всеки се чувстваше доста освободен. Може би това ги е накарало да прекрачат някои граници. По отношение на хората - знаете, че стадионът беше за 4000 човека и беше пълен. Имаше страшно много привърженици, които се снимаха с всеки един от тях и ги следваха на местата, на които беше позволено. Спазваше ли се? Условно. Но очевидно емоцията надделява над съществуващите правила в Сърбия", каза Стоименов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай