Григор отново загуби от Вавринка

Звездата ни пропада с поне 20 места в ранглистата

Григор отново загуби от Вавринка | StandartNews.com

Негативната серия на Григор Димитров срещу Стан Вавринка продължи и днес. В мач от първия кръг на турнира Мастърс от сериите АТР 1000 в Монреал Гришо загуби с 4:6, 4:6 за 90 минути.

Димитров започна силно срещата, печелейки подаването си на нула. Вавринка навакса изоставане от 0:30 и успя да изравни за 1:1. Следващият трети гейм се оказа ключов за спечелването на първата част. Той продължи близо 12 минути. Димитров поведе с 40:15, но съперникът му успя да стигне до равенство. Димитров спаси 4 точки за пробив, но направи и 4 двойни грешки и бе пробит от швейцареца. При 5:3 Вавринка имаше три сетбола при 40:0, но българинът успя да обърне нещата и да намали до 4:5. Швейцарецът обаче не допусна пробив и спечели частта с 6:4. В началото на втората част двамата си размениха пробиви, но след това Вавринка записа още един, за да поведе с 3:1 гейма. До края на мача всеки печелеше своето подаване и така швейцарецът спечели отново с 6:4.

Двубоят бе под №10 между двамата, като Вавринка вече има 6 победи от които 4 поредни. За последно Димитров спечели срещу швейцареца през 2016-а. Поражението ще повлияе негативно на мястото на Григор в световната ранглиста. В Монреал той имаше да защитава 180 т от миналата година. С ранното си отпадане Гришо вероятно ще загуби 20 места в ранглистата и твърдо ще отиде след 70-ото. Згубата му е 14-а от началото на 2019-а, а победите са му 12. Вавринка ще играе във втория кръг в Монреал с шестия поставен Карен Хачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай