Гришо и Федерер се срещат преди "Уимбълдън" /Фото/

Двамата имат обща тренировка

Гришо и Федерер се срещат преди "Уимбълдън" /Фото/ | StandartNews.com

Григор Димитров се подготвя ударно за третия за годината турнир от Големия шлем - "Уимбълдън". Българинът е в Лондон от няколко седмици и вече тренира на кортовете. А компания му прави не кой да е, а бившият номер 1 в световната ранглиста и притежател на 20 титли от Големия шлем - Роджър Федерер.

Българинът и именитият му колега размениха няколко удара на тревния корт, а от снимките се вижда, че и двамата се радват на компанията си и заниманието протича с доста смях и шеги. Григор получи и подарък - комикс с историята на Маестрото.

В зората на кариерата си Димитров беше наричан "Бейби Федерер". Той самият заяви, че прякорът не му харесва, тъй като иска да изгради собствен образ, а не да бъде сравняван с великия швейцарец. 

Иначе двамата винаги са демонстрирали топли отношения, а видеото, на което се вижда как пеят хит на "Бекстрийт бойс" е едно от най-коментираните и харесвани в света на тениса.

И за Димитров, и за Федерер "Уимбълдън" е своеобразно завръщане. Българинът лекуваше дълго време травма в кръста, докато по-опитният тенисист се отказа от "Ролан Гарос", за да запази силите си за турнира в Лондон. Федерер все пак участва в надпреварата в Хале, където изигра един мач на трева.

Най-доброто представяне на Димитров на "Уимбълдън" е полуфинал през 2014 г. Швейцарецът пък е 8-кратен шампион на турнира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай