Гран при на Велиокбритания ще е без публика

Отмениха надпреварата във Франция

Гран при на Велиокбритания ще е без публика | StandartNews.com

Стартът за Гран при на Великобритания във Формула 1 ще се проведе без публика, съобщи директорът на пистата "Силвърстоун" Стюарт Прингъл. Той добави, че ще се допита до британското правителство за нуждата изобщо на провеждането на състезание, ако то ще бъде без зрители.

"Крайно разочарован съм да заявя, че тази година няма да можем да проведем Гран при на Великобритания пред погледа на стотиците хиляди фенове, които идват на "Силвърстоун" всяка година", каза Прингъл.

Той призна, че се е изчакало максимално за взимането на това решение, но вече е ясно, че присъствието на фенове е напълно невъзможно.

Състезанието за Голямата награда на Великобритания трябваше да се проведе на 19 юли. По-рано днес организаторите на Гран при на Франция, насрочено за 28 юни, обявиха, че го отменят.

 "Предвид развитието на ситуацията, свързана с разпространението на Covid-19, ние вземаме под внимание решенията, обявени от френската държава, които правят невъзможно провеждането на нашето събитие", заяви в изявление директорът на състезанието Ерик Булие.

Гран при на Франция трябваше да бъде десетото от календара през този сезон, а евентуално начало може да бъде дадено на 5 юли с Гран при на Австрия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай