Големият Де Роси!

Златният медал на Даниеле от световното през 2006 г. е в ковчег

Големият Де Роси! | StandartNews.com

Пътищата на легендарния Даниел Де Роси и Рома се разделиха. Големият халф на "вълците" изигра последния си мач с екипа на любимия си отбор. Де Роси помогна за успеха на Рома с 2:1 над Парма, а целият "Олимпико" го изпрати на крака със сълзи в очи. В периода 2001 - 2019 Де Роси изигра 458 мача и вкара 43 гола.
През годините сърцатият халф не е един и два пъти е доказвал, че е както изключителен играч, така и човек с главно "Ч". Това доказва една от най-любопитните истории в живота на Де Роси и това как той подарява златния си медал от Световното първенство в Германия през 2006 година на починал човек.
Пиетро Ломбарди - име, което със сигурност не е известно. Това е човекът, който се грижи за екипировката на "скуадра адзура" по време на Мондиал 2006. Ломбарди е познат с прякора "Четката за зъби", тъй като изключително старателно се грижи за екипировката и бутонките на футболистите по време на турнира в Германия. През 2016 година той умира на 92 години, а на погребението Де Роси се появява заедно със златния си медал от въпросното първенство. Когато се доближава до ковчега на Ломбарди, Де Роси поставя отличието до бившия служител на националния отбор. Огромен жест, който показва, че дори и да не е попаднал под светлината на прожекторите, Пиетро Ломбарди е бил един от най-важните хора за Италия по време на Световното първенство в Германия през 2006 година.
С тази постъпка Де Роси доказва, че е един от големите!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай