Голдън Стейт е на финал на Запад

Шампионите надвиха Хюстън с 4:2

Голдън Стейт е на финал на Запад | StandartNews.com

Стеф Къри напомни за най-добрите си дни и след като не вкара нито една точка през първото полувреме, се развихри с 33 през второто, а шампионът Голдън Стейт удари Хюстън със 118:113 и затвори серията с 4-2 победи. Така Голдън Стейт отива на финал на Запад в НБА на САЩ и Канада, където чака победителят от двойката Денвър - Портланд (3:3).
Без Кевин Дюрант мнозина поставиха Уориърс в ролята на аутсайдер в серията, но Къри затвори устите на критиците с отлично представяне.
„Не можех да изиграя подобен мач без да имам вяра в себе си“ обяви Къри, който наниза 23 точки в последната четвърт, в която Голдън Стейт започна с 5 точки изоставане.

Гардът обаче се развихри със серия пробили и тройки, като с точен изстрел от дистанция направи 107:102 88 секунди преди края. Джеймс Хардън проби и намали изоставането, но тогава дойде ред и на Клей Томпсън да напомни за себе си с тройка от 45 градуса за 110:104 36 секунди преи края. Той се отчете с 27 точки и 7 тройки.

Ракетите реализираха 3 тройки в оставащото време, но всеки път Къри бе безгрешен от наказателната линия и с 8 точни изстрела гарантира успеха, за да прати Джеймс Хардън и компания в почивка. Брадата вкара 35 точки, а Крис Пол добави 27, но Хюстън не успя да използва слабото първо полувреме на Къри и на почивката резултатът бе равен, а след това във важните моменти се пропука и преживя ново голямо разочарование.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай