Глобиха Рамос за укриване на данъци

Капитанът на Реал Мадрид плаща 1 милион евро

Глобиха Рамос за укриване на данъци | StandartNews.com

Капитанът на Реал (Мадрид) Серхио Рамос потвърди днес, че е бил глобен от данъчните власти в Испания за нередности, свързани с имиджовите му права между 2012 и 2014 г. 

Според в. "Ел Мундо Депортиво" Рамос е бил глобен с един милион евро за прехвърляне на приходи на собствената си компания Sermos 32 SL, за да плати по-малко данъци. Футболистът призна, че е платил, но планира да обжалва, тъй като смята, че е несправедливо санкциониран от промяна в закона.

„Това е административна глоба, а не престъпление. Като се има предвид информацията, публикувана наскоро, бих искал да подчертая, че декларирам целия си доход в Испания. Имам екип от професионални съветници, които анализират, управляват и решават всички мои данъчни въпроси. Наясно съм с всичките си задължения към данъчната агенция", заяви защитникът.

Рамос се присъединява към дълъг списък от футболни звезди в Испания, които имат проблеми с данъчните власти. Докато при случаите на Кристиано Роналдо, Лео Меси и Неймар срещу тях е повдигнато наказателно производство, Рамос подчерта, че неговият случай е административен и не попада в тази категория.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай