Гигантска битка на финала - Италия с титлата!

Дузпи решиха грандиозната драма

Гигантска битка на финала - Италия с титлата! | StandartNews.com

В невероятна драма на "Уембли", продължила три часа, Италия спечели за втори път европейскакта титла! "Адзурите" спечелиха с 3:2 при дузпите.

Както се очакваше - гигантска битка във финала на Евро 2021! В луд мач, високо темпо, въпреки едномесечния маратон, смяна на надмощието и логично равенство в редовното време 1:1. Както и в продълженията. Стигна се до дузпи!

Англия поведе на Италия с 1:0 на почивката на финала на Евро 2021. Пред 60 000 на "Уембли" още в 3-та минута британците поведоха чрез изненадващ голмайстор. Левият бек Люк Шоу засече центриране на Трипиър и прониза Донарума!

Италия - Англия 0:1, попадение на Люк Шоу - News.bg

Англия усещаше неувереността в италианските редици и бързо искаше да реши нещата с втори гол. Италианците бяха неочаквано притиснати и изнемогваха в тези минути.

Те обаче успяха да издържат на напрежението и да не допуснат второ попадение. Най-добрият шанс за Италия беше създаден в 34-та минута след перфектната индивидуална изява на Федерико Киеза.Ударът му обаче не бе точен.

Три минути след това, публиката искаше червен картон за Емерсон за грубо влизане.

В края на полувремето Джон Стоунс имаше ключова намеса за опазване на врата на англичаните.

По трибуните домакините бяха аплодирани и от Дейвид Бекъм и световната звезда в киното и негов добър приятел Том Круз.

Италия - Англия 1:1, Берарди пропуска да направи обрата пълен

През второто полувреме натискъкт на Италия донесе резултат. В 67-та минута Бонучи изравни - 1:1. логично към момента, на фона на сериозното надмощие на Скуадра адзура.

Снимка 538638

На свой ред англичаните успяха да се отърсят от шока и да не дапуснат обрат в мача. Италия остана без важна фигура - Киеза.

В последните минути британците подобриха играта си още повече. но в крайна сметка - 1:1 и продължения!

В първото от тях англичаните имваха надмощие.

В 94-а минута грешно върната топка отвори великолепно пространство за Рахийм Стърлинг и точно когато настройваше головия си мерник, той беше блокиран от шпагата на Джорджо Киелини

Но появилият се като смяна Федерико Бернардески можеше да се превърне в големия герой за Италия в 103-ата минута.

Тежка битка и във второто продължение на този невероятен мач. В крайна сметка - дузпи решават короната!

Снимка 538651

Там млади момчета на Англия, грешно избрани от Саутгейт, провалиха мечтата на Англия. Психиката на италианците в крайна сметка издържа и те триумфираха!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай