Генчев отсече преди Вечното дерби: Имаме няколко плана

Специалистът е на мнение, че неговият отбор е напълно подготвен, за да постигне победа

Генчев отсече преди Вечното дерби: Имаме няколко плана | StandartNews.com

Източник: startphoto.bg

Старши-треньорът на Левски - Станислав Генчев, говори пред медиите относно утрешното голямо дерби с ЦСКА. Специалистът е на мнение, че неговият отбор е напълно подготвен, за да постигне победа в предстоящия мач №1 на България.

"За всеки един треньор е приятно да се изправи в такъв сблъсък. Искам моят отбор да победи. Ще се радвам да го направиме. Който иска да излезе победител от този мач, трябва да излезе със самочувствие и да си вярва във възможностите си. Най-важно е отборът да бъде смел и да търси победата докрай. Мисля, че феновете ще оценят представянето ни. Билетите са изкупени и ще имаме подкрепа. Трябва да оправдаем тази подкрепа и да ги зарадваме с успех.

Не само за този мач, но и за всеки друг имаме по няколко плана. Това, че "специалистите" не са го видели, е друг въпрос. И двата отбора можем да се изненадаме. ЦСКА направи солидна селекция, привлече много качествени футболисти. Надяваме се, че ние ще изненадаме ЦСКА.

Кой ще започне, решаваме на база тренировките и мачовете. Ако сега оставим резерва Сангаре, никой не може да гарантира, че ще вкара гол. 80% от головите ситуации ги създава той. Няма причина да го оставим резерва. Алекс Колев е голмайстор и лидер - и двамата ще са титулярии, ако това ви интересува", разкри Генчев.

"Дали ме притеснява ЦСКА? Чак да ме притеснява - не бих казал. Привлякоха много качествени футболисти. Някои от тях закъсняха с подготовката, но сега са подобрили много неща - и кондиционно, и игрово. Много е важна психическата подготовка в такъв мач. Който играе по-уверено, ще има предимство. Повечето момчета ще играят за първи път в такъв мач, не са обременени. Отборът е подготвен", добави треньорът на "сините".

"Макун трябваше да започне титуляр във Венецуела, но е усетил проблем в аддуктура и не игра. Връща се при нас. Ще видим какво е състоянието му и дали ще го използваме. Няма индикации, че Кристиян Димитров ще пропусне утрешния мач. Алекс Колев беше за чист червен картон срещу Люксембург и съдията го пожали. Беше изнервен и затова му дадохме три дни почивка. Сега тренира с настроение", завърши Генчев, пише "Топ спорт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай