Гатузо напусна Милан

Легендата се отказа от парите, които има да взима

Гатузо напусна Милан | StandartNews.com

Милан остава без старши треньор, след като Дженаро Гатузо призна, че напуска клуба. Тази сутрин той пристигна в клубния офис, за да си подаде оставката. Под негово ръководство тимът не успя да се класира за Шампионската лига и ще трябва пак да се задоволи с участие в Лига Европа. Гатузо обяви също, че няма да търси неустойка за преждевременното си освобождаване, тъй като договорът му е за още два сезона. "Да реша да напусна Милан не е лесна работа. Но трябваше да взема това решение. Боли ме, но това е добре обмислен ход. Отказвам се от парите. Връзката между мен и Милан никога не е била заради парите. Това бяха незабравими 18 месеца, но сега е време да си тръгна", заяви Рино тази сутрин пред La Repubblica.

Очаква се също така "росонерите" да се разделят и със спортния директор Леонардо. Гатузо пое отбора на мястото на Винченцо Монтела през ноември 2017 година. Под негово ръководство “росонерите” записаха 40 победи, 22 равенства и 20 загуби.

В последните дни се появиха много информации и за раздялата със спортния директор Леонардо.  Бразилецът си тръгва от “Сан Сиро” по собствено желание. Той е получил предложение от Бразилската футболна федерация, както и от Пари Сен Жермен. Бившият халф е имал доста разногласия с хора от клуба и по-специално с изпълнителния директор Иван Гадзидис и с Гатузо, така че раздялата е повече от очаквана.

Все още не е ясно бъдещето и на Паоло Малдини. Няма да е изненада обаче, ако и той бъде освободен, тъй като Гадзидис е решен да направи революционни промени в Милан.
Очаква се по-късно днес официална информация от клуба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай