Габи Петрова остана на 15 см от финала в Доха

Дебютантката Алекс Начева също не успя да се реализира

Габи Петрова остана на 15 см от финала в Доха | StandartNews.com

Габриела Петрова остана на 15 см от класиране на финала в тройния скок на световното първенство в Доха. Националката преодоля 13,98 м в квалификацията. Последната 12-а влезнала на финала бе с 14,12 см. Другата ни участничка в квалификациите Алекс Начева скочи 13,05 при дебюта си на световно при жените.

"Няколко сантиметра не ми стигнаха за да вляза във световния финал. Те обаче се оказаха много за мен. Не успях да се реализирам, но съм оптимист за себе си и гледам за догодина", каза Петрова след квалификацията. В предстоящата почивка тя ще се подложи на операция на крака, която отлага от доста време. Начева заяви, че не е доволна от резултата си, но пък трупа опит, който ще и помага за напред. Тя разкри, че в последните 3 седмици е лекувала контузия на кръста и заради това не е третирала пълноценно.

По-рано през деня Ивет Лалова-Колио бе специален гост на обяда, който даде в Доха президента на Европейската атлетика Свен-Арне Хансен. Там тя бе поздравена за представянето си от президента на ИААФ Лорд Себастиан Коу. "Освен изключителен атлет, Лалова е и невероятна личност, призната и уважавана в целия свят. Гордеем се с теб, Ивет!, написа министър Красен Кралев, който е в Доха и гледа световното. Той заедно с вицепрезидента на БОК Любо Ганев и члена на Съвета на ИААФ Добромир Карамаринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай