Футболните национали на Германия дариха 2,5 млн. евро

Пазете здравето си!, препоръчаха от бундестима

Футболните национали на Германия дариха 2,5 млн. евро | StandartNews.com

Футболистите от националния тим на Германия дариха 2,5 милиона евро, за да помогне в борбата с пандемията от коронавируса и нейните последици. Германия е една от многото страни, пострадали от Covid-19, като данните от Световната здравна организация показват над 7000 заразени и 13 смъртни случая в страната до днес. 
В изявление на Бундестима, което се превърна в призив към всички за помощ, ръководството на тима съща така похвали усилията на онези, които вече са направили нещо за каузата.
"Светът на футбола е спрял - здравето на хората и справянето с този вирус без съмнение е приоритет номер едно в момента. Ние осъзнаваме, че за толкова много от вас нещата не са спрели и трябва да продължат напред. Всички виждаме усилията и ангажираността, която се показва, как се подкрепяме и си помагаме един на друг - в болници, старчески домове, в супермаркети и изобщо навсякъде. Вдъхновяващо е!", се казва в изявлението на Бундестима.
"Такава проява на солидарност е най-важна и ние като отбор искаме да направим всичко възможно, за да помогнем. Ето защо решихме да дарим 2,5 милиона евро на каузата. Всеки вид акт и помощ са важни. От всички нас зависи да направим промяна. Пазете здравето си и се грижете за себе си и един за друг", заявиха още от националния отбор на Германия. Спортистите от бундестима са поредните, които даряват пари в битка с коронавируса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай