Футболистите на Лудогорец решавали сами дали да пътуват

Павел Върба позволил на играчите да направят избора си за реванша в Милано

Футболистите на Лудогорец решавали сами дали да пътуват | StandartNews.com

Кондиционният треньор на Лудогорец Иван Диас разкри, че наставникът на разградчани Павел Върба е предложил на футболистите от състава при желание да не пътуват с отбора за Милано за реванша от 1/16-финалите на Лига Европа срещу Интер заради опасния коронавирус, който се разпространява със заплашителни темпове в Италия през последните няколко дни.

Именно заради заплахата от зараза двубоят на "Джузепе Меаца" ще се играе без публика.

"В понеделник треньорът (Върба) говори с футболистите от отбора с оглед на ситуацията и попита играчите дали искат да пътуват. Всъщност той им предложи, ако някой няма желание да бъде изложен на потенциалната опасност, да остане. Но никой не го пожела, всеки иска да играе в този мач", коментира Диас пред Мундо Депортиво.

Той призна, че програмата на българския шампион в Италия е претърпяла промяна.
"Подобно нещо никога не ми се беше случвало. Това промени изцяло и нашите планове, защото трябваше да останем в Милано за две нощи, но в настоящата ситуация се отказахме от втората нощувка и ще пътуваме обратно веднага след срещата. В багажа ще носим предпазни маски, ръкавици и три гела за дезинфекция. Ще минем през ВИП терминала на летището, за да не се засичаме с останалите пътници.

Помолиха ни да си стоим по стаите в хотела възможно най-дълго време. Да излизаме само за ядене, както и да не влизаме в контакти с персонала на хотела", каза още испанският специалист.
Диас се надява Лудогорец да има късмет и да води с гол аванс в края на двубоя в Милано.

"Предстои ни един голям мач. Ще играем на голям стадион, който винаги впечатлява, дори без публика. Ще дадем всичко, защото те не бяха много по-добри от нас в първата среща. Двубоят беше доста по-оспорван, отколкото изглежда като краен резултат. Ако в последните минути на мача водим с един гол, ще имаме някои опции", завърши треньорът по физическа подготовка, който пет години работи в Атлетико Мадрид.

Първата среща в Разград завърши с победа 2:0 в полза на италианския гранд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай