Футболист осигури храна за 1 млн. ученици

Борис Джонсън му благодари

Футболист осигури храна за 1 млн. ученици | StandartNews.com

Кампанията на футболиста на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд за осигуряване на топла храна за повече от 1 милион ученици във Великобритания завърши с успех, предодоха медиите на Острова.

Правителството на Великобритания ревизира решението си да спре безплатните ваучери за храна на ученици в нужда и ще осигури нужните 120 милиона лири, за да продължи програмата и през летните месеци, когато училищата са затворени.

22-годишният Рашфорд написа отворено писмо до депутатите, в което ги помоли да не спират програмата и сам разказа, че е разчитал на нея, докато е бил ученик, тъй като семейството му трудно е свързвало двата края. След решението за удължаване на програмата близо 1,3 милиона деца ще продължат да вземат ваучери на стойност 15 лири седмично, с които те и техните родители да пазаруват в супермаркети.

Английският национал събра над 20 милиона паунда с кампания за топъл обяд на деца по време на пандемията от коронавирус.

От "Даунинг стрийт" 10 заявиха, че премиерът Борис Джонсън благодари на Рашфорд за активното му включване в дебата и си поставиха за цел програмата да приключи през септември, когато учениците ще могат да получават топъл обяд направо в училищата си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай