Фурнаджиев иска конгрес през февруари

Изпълкомът разглежда няколко дати за извънредния форум

Фурнаджиев иска конгрес през февруари | StandartNews.com

Ченовете на изпълнителния комитет на БФС се насочват към няколко варианта за време на провеждане на конгреса за избор на нов президент и ново ръководство. Очаква се той да се проведе между февруари и май 2020 г., заяви вицепрезидентът на Съюза Атанас Фурнаджиев пред БНТ.

"Има диспут в изпълкома за кога да се насрочи. Лично моето мнение за насрочване на конгрес е възможно най-скоро - през февруари. Тъй като предстои важна квалификация за националния отбор, имаме абсолютно реални шансове да се класираме за европейско първенство. Три са настроенията в изпълкома - една част сме за февруари, втора част за април и трета - за май", каза той.

В момента друг от вицепрезидентите - Йордан Лечков, оспорва вписването на Михаил Касабов като президент след оставката на Борислав Михайлов. Темата ще бъде обсъдена на заседание на изпълнителния комитет в четвъртък.

Фурнаджиев обясни ситуацията така: "Времнно изпълняващ длъжността президент на БФС е Михаил Касабов. Да, има словестни престрелки, но това е - Касабов е вписан в Търговския регистър."

"На въпросното заседание, на което той беше избран, освен членовете на Изпълкома, присъства и цялата админстрация. Имаше и секретар, който води протокола. Гласуваше се явно. Всички единодушно избрахме Касабов. Аз и Лечков си направихме отвод. Подписа се протокол в присъствието на всички", каза Фурнаджиев, очевидно недоумявайки от действията на Лечков, който изрази претенции да заеме поста на оттеглилия се Борислав Михайлов“, заяви той в заключение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай