Французойка спря №1 в схемата на US Open

Джокович продължава без проблеми в третия кръг

Французойка спря №1 в схемата на US Open | StandartNews.com

Поставената под №1 в основната схема на Откритото първенство на Съединените щати по тенис Каролина Плишкова приключи участието си в турнира от Големия шлем. В двубой от втория кръг в Ню Йорк чехкинята загуби от Каролин Гарсия (Франция) с 1:6, 6:7(2) за час и половина игра. Гарсия постигва 30 печеливши удари и успя на три пъти да пробие бомбения сервис на Плишкова.

„Тя е топтенисистка и ако правиш грешки, няма как да спечелиш срещу нея. Ако разрешиш на Плишкова да играе своята игра и да сервира, така че да не можеш да направиш ретур, си обречен и ще загубиш с 4:6, 4:6. Трябва да я затрудниш, което беше голямо предизвикателство за мен и се радвам, че успях“, заяви Гарсия след срещата.

В късен двубой шампионката от US Open през 2018 година Наоми Осака не остави шансове на Камила Джорджи от Италия. Четвъртата поставена японка спечели д 6:1, 6:2 за 71 минути.

При мъжете водачът в световната ранглиста Новак Джокович загуби сет, но успя да запише 25-а победа за сезона и да се класира за третия кръг. Сърбинът се наложи над Кайл Едмънд от Великобритания с 6:7(5), 6:3, 6:4, 6:2 след 3:17 часа игра пред празните трибуни на централния корт “Артър Аш“ в Ню Йорк. Ноле завърши с 52 печеливши удари, от тях 16 аса, срещу 34 непредизвикани грешки. При Едмънд съотношението беше 27-36. „Кайл изигра фантастичен първи сет. Почти не грешеше. Мачът беше на кантар сет и половина. В крайна сметка това беше много добра проверка и аз съм щастлив, че я издържах“, коментира непобеденият тази година Джокович след мача

Следващият му съперник е №28 в схемата Ян-Ленард Щруф от Германия. В късния мач на „Артър Аш“ Стефанос Циципас се наложи над участващия с „уайлд кард“ Максим Креси, който представя САЩ, със 7:6(2), 6:3, 6:4 за два часа и половина.

Двуметровият Креси наниза 21 аса, но четвъртият поставен гръцки тенисист „оцеля“ при тази канонада и не допусна нито един пробив, а сам направи два. В третия кръг Циципас се изправя срещу №27 Борна Чорич от Хърватия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай