FIFA ще продължи своето развитие като eSports

Завръщането на футболните първенства няма да измести на заден план eSports

FIFA ще продължи своето развитие като eSports | StandartNews.com

След като ни връхлетя пандемията с Covid-19 се случваше нерядко футболните първенства да се спират или прекратяват извънредно точно както всичко буквално от ежедневния ни живот и свят спираше пред очите ни. За индустрията със спортни залози това беше огромен удар с изключение на компаниите, които предлагаха залози на електронни спортове. Букмейкъри от висок ранг като Палмсбет продължаваха да са с налични събития именно в секцията си с eSprots събития.

Това постави електронните спортове в една нова светлина. Въпреки че и допреди пандемията имаше не малък брой почитатели на eSports залозите, с временното закриване на спортния свят той се увеличи драстично. На практика, електронните спортове бяха в центъра на вниманието за залагащите, те представляваха единствената опция за поставяне на прогноза срещу реални пари. И по този начин, eSports секциите в международните букмейкърски компании набраха много нови почитатели за своята аудитория.

Случващото оказа влияние не само върху аудиторията на спортните залози. И съвсем не само върху букмейкърите. Пандемията промени мисленето и на компаниите създатели на игри, които са част от световните и регионални състезания и надпревари по електронни спортове. Доказателство за това е пакетът от разширения и подобрения, готвени за FIFA – една от ключовите видео игри, в областта на които се водят неравни и неистови битки в eSports състезания и за които се поставя значителен брой залози в букмейкърските компании.

Потенциалът на електронните спортове даде стимул на екипа зад приложния програмен интерфейс на FIFA да доразвие нейния пакет от функционалности. С това се цели утвърждаване на играта като водеща в eSports събитията, но и като допълнителна алтернатива за забавление на залагащите на спорт. Очаква се във FIFA да бъдат въведени редица нови технологии, а освен това и да се разшири нейната база данни както в реално време, така и за предварителен период. Предвидено е да се интегрират значително по-голямо количество данни, включително такива, касаещи точните попадения, полувремената, а дори и добавеното време. Подобренията включват и подобряване на степента на реализъм на картината, като за целта се продължава тенденцията за внедряване на нови технологии от ранга на машинното обучение (machine learning), както и алгоритъма за компютърно зрение (computer vision, CV). Тези алгоритми извличат и анализират данни с изключително бърза скорост – буквално за няколко милисекунди – като използват подхода на проследяване на обектите и сегментиране на отделните модели. Събраните данни обаче вече не се трансферират в суровия си вид, а биват предварително, но и значително бързо верифицирани и обработени от съответните нови алгоритми. Разбира се, крайният резултат за потребителя е получаване на актуалните и възможно най-точни данни в реално време.

Завръщането на футболните първенства, а дори и вече състоящото се Европейско първенство по футбол, категорично няма да измести на заден план залозите на eSports събития в категория футбол, тоест FIFА двубои. Напротив, видно е, че залагащите проявяват все по-засилен интерес към тях. Ако имате намерение да се пробвате в тази сфера, може да откриете тук повече информация за най-популярните шампионати за залози на FIFA.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай