Петък,

ФИФА реши важни казуси с трансферите

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Световната футболна централа (ФИФА) одобри доста промени, свързани с трансферните прозорци и преминаването на играчите от един в друг клуб.
След като е ясно, че сезоните в европейските шампионати и клубни турнири няма да завършат навреме ФИФА взе решения, които да улеснят клубовете.
Настоящите договори на играчите ще бъдат продължени до официалното приключване на първенствата, а подписаните нови контракти пък ще влязат в сила със стартирането на новия сезон.
Ако футболист има предварителен договор и трябва да премине в новия си клуб, но първенството където играе все още не е приключило, той ще трябва да остане в тима до неговия край.
Относно трансферните прозорци от световната централа съобщават, че ще бъдат гъвкави и ще ги нагласят така, че да са между края на стария и началото на новия сезон. В ситуация, в която някой клуб не може да си позволи да плаща на играча, ФИФА има желание да се стигне до споразумение между двете страни. Ако това не се случи, световната футболна централа ще се намеси. "Пандемията от COVID-19 промени обстоятелствата около футбола този сезон. Затова ФИФА излиза с някои практически идеи и предложения за справяне с тези обстоятелства. Това няма да реши всеки проблеми, но би трябвало да допринесе за някаква стабилност и яснота за футбола в близкото бъдеще", коментира президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички