Фетел пред напускане на Формула 1

Единственият шанс за пилота е Рено

Фетел пред напускане на Формула 1 | StandartNews.com

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел (Германия) по всяка вероятност ще напусне Формула 1 в края на сезона, смята шефът на "Макларън" Зак Браун.

Пилотът обяви, че няма да поднови изтичащия си в края на годината договор с "Ферари", след като не успя да постигне разбирателство за финансовите условия за подновяването на контракта си с италианския екип. Браун, обаче, смята, че опциите пред германеца за следващата кампания са крайно лимитирани. Причината се високите му финансови изисквания. Във Ферери Фетел взимаше по 40 млн. евро на сезон. 

"Себ е изключителен пилот, но вариантите за избор пред него са малко. В "Мерцедес" и "Ред Бул" не го чакат, а пътят му във  "Ферари" очевидно приключи. Ние в "МакЛарън" също не сме разглеждали неговата кандидатура. Така единствената по-добра възможност за него остава "Рено". Този отбор е перспективен, но ако реши да отиде там, Себастиан ще трябва положи много усилия, за да вдигне нивото му. Ако не му се занимава с това, за съжаление, той по-скоро ще напусне Формула 1", заяви Браун.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай