Фетел и "Ферари" почнаха силно на "Хокенхайм"

Себ спечели първата тренировка преди Гран При на Германия

Фетел и "Ферари" почнаха силно на "Хокенхайм" | StandartNews.com

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел съживи ентусиазма на своите фенове преди Гран При на Германия, като даде най-добър резултат в първата свободна тренировка на „Хокенхайм”. Върху нагорещения до 44 градуса по Целзий асфалт асът на „скудерията” даде най-бързата обиколка в рамките на 1:14,013 минути.Втори зад него се нареди съотборникът му Шарл Льоклер с пасив от 255 хилядни от секундата. И двамата прекараха първата изпитателна сесия на трасето единствено и само с комплекти меки гуми. Монегаскът показа по-висока максимална скорост от своя съперник и завъртя 4 тура повече (25 срещу 21), но не успя да се доближи до неговото време.

Трети резултат записа световният шампион Люис Хамилтън, изоставайки на над 3 десети от секундата зад лидера. Той прекара доста повече време на пистата – 32 тура – и работи много повече с гумите медиум. Британецът, както и неговият съотборник в Мерцедес Валтери Ботас, показаха желание да измъкнат нещо повече в заключителния сектор на трасето, което доведе до няколко техни опасни стъпвания върху бордюра при излизането от последния завой. Ботас всъщност приключи тренировката няколко минути по-рано, защото се озова върху чакъла при една от зоните за сигурност. За късмет на финландеца той не позволи на колата да се удари в предпазната стена и да претърпи допълнителни поражения.

Макс Ферстапен с Ред Бул успя да се вмести между пилотите на Мерцедес и да постигне четвърто време с минимално изоставане спрямо Хамилтън (само 15 хилядни). Топ 10 беше допълнен от Пиер Гасли (Ред Бул), Карлос Сайнс-младши (Макларън), Ромен Грожан (Хаас), Ланс Строл (Рейсинг Пойнт) и Даниел Рикиардо (Рено).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай