Ферари: Няма да напускаме Формула 1

Думите ми не бяха разбрани, разкри Матиа Биното

Ферари: Няма да напускаме Формула 1 | StandartNews.com

Ферари няма намерение да напуска Формула 1, въпреки появилите се днес информации в медиите, че такава радикална стъпка ще бъде предприета, ако бюджетите за 2021 година бъдат драстично намалени до 130 млн. евро.
Шефът на тима Матиа Биното даде интервю пред британския вестник "Гардиън", но според италианския отбор думите му са били интерпретирани грешно.
"Биното не е казвал, че ще напускаме Формула 1. Напротив, той каза, че ние не искаме да бъдем в позиция, в която да трябва да търсим други варианти, освен да продължим да се състезаваме във Формула 1 и да развиваме нашето състезателно ДНК", заяви говорител на "Ферари".

Пред "Гардиън" Биното посочи, че драстичното орязване на бюджетите на отборите ще постави в риск работата на огромен брой служители.
"Падането на тавана на 145 милиона долара е ново и много изискващо условие спрямо това, което бе договорено през юни миналата година. Допълнително орязване би било невъзможно без огромни жертви, най-вече от страна на човешките ресурси", посочи шефът на "Ферари".

Таванът на бюджетите във Формула 1 трябваше да бъде 175 милиона долара през 2021 година, но заради пандемията от COVID-19 бе взето решение парите, които отборите харчат, да се намалят.

Шефът на "Ред Бул" Кристиан Хорнер също се обяви срещу намаляването на бюджетите под 145 милиона долара. От тима на "Мерцедес", който спечели последните 6 титли при конструкторите, обаче се обявиха за допълнителни съкращения.

Заради кризата с COVID-19 отборите от Формула 1 решиха да отложат за 2022 година техническите промени по болидите и да използват и догодина същите коли. Девет състезания през този сезон пък вече бяха отложени или отменени, включително и емблематичното Гран при на Монте Карло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай