Сряда,

Фенско сдружение поема Ботев (Пд)

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Ботев Пловдив вече официално има нов собственик. Това е сдружението ПФК Ботев Пловдив, което до този момент притежаваше 1% от клубните акции.

Досегашният собственик на клуба Георги Самуилов е прехвърлил своя дял от 60% на сдружението след среща с привържениците.

Самуилов е гарантирал, че ще продължи да помага за издръжката на клуба, а от сдружението информират, че ще поемат отговорността като собственик вече на 61%.

Георги Самуилов се оттегля от Ботев (Пд)

Ето какво написаха от сдружение ПФК Ботев Пловдив:

"Уважаеми Ботевисти,

Днес се проведе среща между Георги Самуилов и представители на УС на Сдружението, КПБП и BULTRAS. Бяхме уведомени от г-н Самуилов, че към днешна дата целият Съвет на директорите е с подадени оставки.

Към този момент 60% от акциите на ПФК БОТЕВ АД, които бяха собственост на дружеството на Георги Самуилов ЕФ ЕС МЕНИДЖМЪНТ, са прехвърлени на Сдружение “ПФК Ботев”.

Пред всички присъстващи, представляващи организираните привърженици на Ботев Пловдив, Георги Самуилов категорично заяви, че ще продължи да помага в издръжката на клуба.

Важно е да се знае, че Сдружение ПФК Ботев никога не е правило постъпки за придобиването на тези акции. 

Сдружението е длъжно да поеме тази отговорност и и вече процентът притежавани акции от Сдружение ПФК Ботев е 61%.

От тук нататък приоритетите ни са свързани с провеждане на предстоящото Общо събрание на акционерите на ПФК БОТЕВ АД, запазване на спокойствие и добра атмосфера в клуба.

С уважение,
УС на Сдружение ПФК Ботев"

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички