Федерер оцеля след 7 мачбола

Маестрото вече е на полуфинал на Откритото първенство на Австралия

Федерер оцеля след 7 мачбола | StandartNews.com

Легендата в световния тенис Роджър Федерер се класира по драматичен начин за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия. Маестрото победи Тенис Сандгрен с 6:3, 2:6, 2:6, 6:7 (8), 6:3. На полуфиналите Федерер ще се изправи срещу Новак Джокович или Милош Раонич, които играят днес от 10,35 ч.

Швейцарецът изигра изумителен мач, в който реално беше отпаднал в четвъртия сет, в който успя да отрази общо 7 мачбола, в това число 3 последователни в тайбрека, където Федерер изоставаше с 3:6 точки. Преди това, при 5:4 за Сандгрен, Маестрото също на 3 пъти спаси точки за приключване на срещата.
Носителят на 20 титли от Големия шлем се справи и с физически проблем. Той изпита проблеми в слабините и крака, получи медицински таймаут, но успя да стисне зъби и да довърши мача, който в крайна сметка спечели.
„Днес съм изключителен късметлия. Съжалявам за Сандгрен, който определено заслужаваше да спечели. Беше луд мач“, коментира Федерер след последната точка в срещата. - Имах физически проблем, но си казах, че искам да видя какво ще се случи. Дали няма да стане някакво чудо и да успея да преодолея ситуацията“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай