Евро 2021 - начало на екшъна. Ериксен надъха датчаните

Първите два осминафинала са тази вечер

Евро 2021 - начало на екшъна. Ериксен надъха датчаните | StandartNews.com

Истинската част на Евро 2021 започва тази вечер! Преките елиминации, край на сметките, максимална концентрация. Това чака отборите, класирали се на този етап. 

Логично интересът към първенството не само в Европа се засилва сериозно. Двубоят Дания -  Уелс открива етапа на осминафиналите и е тази вечер от 19:00 на "Йохан Кройф Арена" в Нидерландия.

Кристиан Ериксен отново посети съотборниците си от националния отбор на Дания и ги надъха за предстоящия 1/8-финал от Евро 2020 срещу Уелс.

Звездата на датчаните излезе от болницата преди няколко дни след получения сърдечен арест в първия двубой на тима на еврофиналите срещу Финландия.

На халфа му беше имплантирано специално устройство - дефибрилатор за кардиовертер, който ще следи и регулира ритъма на сърцето му. В петък Ериксен още веднъж след случилото се посети тренировка на датския отбор и съотборникът му Каспер Шмайхел призна, че е било страхотно за целия тим да го види отново.

"Това помогна много на всички ни. Мисля, че беше много важно да дойде при нас и да го видим, така че да изтрием от главите си ужасяващите сцени, когато лежеше в безсъзнание на терена. Да го видим на живо, да се уверим, че е добре... беше много важно", сподели Шмайхел,

Вторият мач тази вечер е от 22,00 часа. Един от големите фаворити на шампионата Италия излиза срещу тима на Австрия, който по принцип не му е удобен съперник. 

Самият факт, че италианците дори са тренирали дузпи означава, че подхождат много сериозно към сблъсъка. Именно от тази фаза на големите форуми  започват драмите  и изненадите.

Какво ли ни чака още от тази вечер?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай