Ето заплатата, която отказа Стоичков от ЦСКА!

Нова сладка и доходоносна работа

Ето заплатата, която отказа Стоичков от ЦСКА! | StandartNews.com

Ясно беше, че Христо Стоичков е силно развълнуван от новата работа, която започва.

С нова сладка и доходоносна дейност се уреди Христо Стоичков, след като наскоро сложи край на кариерата си на футболен коментатор зад Океана. Запознати издават, че Ицата е новият отговорник във ФИФА по футболните проекти за Източна Европа.

Твърди се, че славният №8 ще се разписва срещу „скромната“ заплата в размер на 23 000 евро месечно, без да полага кой знае какви усилия, но пък за сметка на това е бил принуден от ФИФА да хариже акциите си в ЦСКА, тъй като съгласно правилника на централата, това се явява конфликт на интереси.

Така Стоичков прехвърли своя дял акции от ЦСКА (12,54%) на фондация „Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука”, която се води на хартия собственик на футболния клуб. Камата се навил да се раздели с дела си, тъй като така или иначе тези акции са само представителни и не му носят особени дивиденти.

Освен това Стоичков запазва място в управителния съвет на фондацията – знак за червената публика, че няма да скъса окончателно с ЦСКА и в бъдеще думата му ще се чува на „Армията”.

Както самият Христо призна, поканата да започне работа във ФИФА от есента дошла лично от президента на федерацията Джани Инфантино, с когото нашият е в доста топли отношения и в последните години редовно се среща на четири очи по различни футболни форуми.

Офертата към Ицата била направена още пролетта на редовния конгрес на ФИФА в Банкок, когато нашият получи специална ВИП покана за събитието, доверяват от антуража му.

Още тогава Стоичков веднага приел поста, но поради ред промени и процедури във ФИФА формалното му назначение става едва сега.

С новото си начинание на е футболен началник Стоичков окончателно се установява в Европа, каквито бяха намеренията му след приключване на ангажимента му с телевизията „Унивисион Депортес” в Маями.

Футболната легенда държи да бъде по-близо до България, където от известно време се установиха и двете му дъщери. Михаела и Христина вече свиха семейни гнезда у нас и славният им баща иска да е край тях и да гледа внуците си, пише Уикенд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
123
преди 2 дни

Малко скромност да прояви, досаден в реклами, че завел и внучка си , нагло.....

Откажи