Ето кога ще дойде ВАР и у нас

Това може да стане след една година

Ето кога ще дойде ВАР и у нас | StandartNews.com

Бившият председател на Съдийската комисия Петър Петров обяви кога ВАР ще може да функционира и по българските терени. Според настоящия мениджър по проекта в нашата страна, това може да се случи през пролетта на 2021 година и да бъдат изиграни 15-20 мача от плейофите с услугите на видео асистент рефера.

Днес именно Петров проведе презентиране на системата пред водещите рефери на страната ни в Сливен. Там той е разяснил подробности за нея, но преди тя да навлезе, всички съдии трябва да минат през обучителен курс, БФС трябва да закупи системата, а клубовете да се подготвят.

Пред БФС ще има избор с три варианта относно фирмата, която да въведе ВАР у нас. Едната фирма е "Hawk-Eye", а другите две са съответно германска и американска, като и двете предлагат и участие в обучителния курс. На 18-и февруари Изпълкома ще се запознае с офертите и ще прецени коя е най-изгодна за страната ни.

Националният стадион "Васил Левски", както и този на Лудогорец в Разград са лицензирани за използването на системите. Баражът с Унгария в март ще се изиграе именно на националния стадион и тогава ще бъде използвана системата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай