Ето го! Новият фаворит за "Златната топка"

Залозите за Мохамед Салах се понижават стремглаво.

Ето го! Новият фаворит за "Златната топка" | StandartNews.com

Залозите за това Мохамед Салах да спечели "Златната топка" в края на годината изведнъж рязко паднаха след неделя, когато египтянинът наниза брилянтен хеттрик във вратата на Манчестър Юнайтед.

Салах вече е съвсем близо до двамата големи фаворити - Лионел Меси и Роберт Левандовски, като е спорно дали има по-силен футболист в света като моментна форма.

     Изумителни голове и показатели

В календарната 2021 г. крилото е изиграл 38 мача като титуляр за Ливърпул във всички турнири и е вкарал 31 гола. Има и 11 асистенции. Някои от попаденията бяха изумителни, а и реално е реализирал срещу най-силните съперници:Реал Мадрид в Шампионската лига, Челси, Манчестър Сити, Арсенал, Тотнъм... Някои от попаденията му, както срещу Сити преди 3 седмици и срещу Уотфорд преди 8 дни, бяха вълшебни индивидуални атракции.

    Вкара 6 на "Олд Трафорд" за година

Срещу Юнайтед той има вече 6 гола на "Олд Трафорд" в рамките на една календарна година, което никой играч в историята не е правил. Разписа се два пъти при загубата с 2:3 за Купата на ФА през януари, веднъж при победата с 4:2 в първенството през май, а сега добави три гола за 5:0.

Актуалните ставки на букмейкърите за "Златната топка":

Меси - 1,55

Левандовски - 2,50

Салах - 6,00

Жоржиньо - 7,00

Бензема - 16,00.

Но има още време. Ако продължава да играе по този изключителен начин, Мохамед Салах може сериозно да затрудни вота на "Франс Футбол" в краая на годината.

     Иска в Ливърпул до края на кариерата си

Голямата звезда на Ливърпул Мохамед Салах би искал да прекара остатъка от кариерата си в Ливърпул, но твърди, че бъдещето му „зависи от клуба“. Това заяви нападателят в интервю за „Sky Sports“.

По-рано „червените“ подновиха договорите на редица основни играчи на тима, включително Трент Александър-Арнолд, Алисон, Фабиньо, Върджил ван Дайк, Андрю Робъртсън и на капитана Джордан Хендерсън. Но Салах, на когото му остават по-малко от две години от контракта, е този, чието дългосрочно бъдеще все още не е обвързано

„Ако ме питате, бих искал да остана до последния ден от футболната си кариера тук, но не мога да кажа много за това – не е в моите ръце. Зависи какво иска клубът, а не аз.

В момента не мога да си представя да играя срещу Ливърпул. Това би ме натъжило. Трудно е, не искам да говоря за това, но това ще ме натъжи много, но нека видим какво ще се случи в бъдеще“, каза Салах пред „Sky Sports“

А след това, което Салах направи в неделя срещу Манчестър Юнайтед, Ливърпул би направил футболно престъпление на века, ако не се разбере с него. Това в момента обаче изглежда почти невъзможно и ръководството на "червените" знае много добре какво да прави.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай