Епична битка! Волейболистите ни пречупиха Чехия

нашите излязоха начело в групата си преди мача на Италия с Черна гора

Епична битка! Волейболистите ни пречупиха Чехия | StandartNews.com

Луда радост след епичната битка на волейболните ни национали. Момчетата ни преживяха всичко пред мрежата – от ада до рая, не се предадоха и след куп обрати, извоюваха втората си победа на Европейското в Острава. Нашите надвиха домакините с 3:2 (10, -23, -18, 24, 11), с което постигнаха втори успех на Евроволей 2021 след този над Черна гора на старта.

Ключови за успеха се оказаха трите поредни точки от сервис на Тодор Скримов, които доведоха до 23:23 и до обрат в четвъртия гейм. Това даде сили на нашите и те поведоха в решителния тайбрек, за да затворят мача.

Иначе Сеганов, Соколов, Скримов, Атанасов, Гоцев, Грозданов и либерото Иванов изнесоха истински урок на чехите в първия гейм, като им позволиха да запишат само 10 точки. После обаче домакините излязоха тотално преобразени на терена и оказаха сериозна съпротива на нашите, за да стигнат до възможност за крайната победа. Селекционерът Пранди опита да освежи редиците, като в третата част в игра се появиха Колев, Станков, Чернокожев, Чавдаров и Аспарухов.

Така макар и временно нашите излязоха начело в групата си преди мача на Италия с Черна гора, който е по-късно днес. Именно „адзурите“ са следващият съперник на нашите, а мачът между двата тима и на връх Съединението на България утре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай