Джокович спечели "Ролан Гарос" след епичен обрат

За сърбина това е 19 трофей от Големия шлем

Джокович спечели "Ролан Гарос" след епичен обрат | StandartNews.com

Най-добрият сръбски тенисист Новак Джокович спечели 19-ия си трофей от Големия шлем, след като триумфира с обрат от 0:2 до 3:2 срещу Стефанос Циципас. Финалният двубой продължи 4 часа и 11 минути. Новак стана вторият тенисист, който има по две титли от всеки един турнир от Големия шлем.

„Благодаря на всички, независимо кого от двамата подкрепяха. Невероятно беше усещането да играеш пред толкова зрители. Започвам с благодарности към хората от моя екип - треньорът ми и моят физиотерапевт, който свърши огромна работа. Да се върна тук след по-малко от 48 часа беше голямо физическо изпитание. Това беше едно от най-ценните постижения в моята кариера. Ключово беше да вярвам в собствените си сили. Това е сбъдването на една мечта”, сподели Джокович.

Френският астронавт Тома Песке, който в момента е в околоземната орбита, се включи на живо, за да поздрави победителя. Той каза, че се надява следващото място, на което се играе тенис, да е Марс. 

Ноле вече води с 6:2 победи в прякото съперничество. Джокович е лидер в настоящата ранглиста на АТП, а Циципас е 5-и в това класиране. Роджър Федерер (Швейцария) и Рафаел Надал (Испания) оглавяват подреждането за най-много спечелени титли на сингъл в Шлема при мъжете - с по 20 трофея, Джокович вече е с 19, Циципас към момента няма титла от Големия шлем.

Тенисистите си размениха по пробив в края на първия сет на днешния голям мач. Стигна се до тайбрек, в който Циципас записа 8:6 точки след редица драматични разигравания. Стефанос взе втората част на двубоя по категоричен начин - 6:2 гейма. Джокович записа третия сет с 6:3 гейма. Ноле взе четвъртата част на срещата с лекота - 6:2 гейма. Новак се поздрави с обрат в мача и страхотен триумф след 6:4 гейма в петия сет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай