Джокович оглави световната ранглиста

Григор вече е 23-и

Джокович оглави световната ранглиста | StandartNews.com

Новак Джокович официално се върна на върха в световната ранглиста с 9720 т. Сърбинът, който успешно защити титлата си в Мелбърн, измества Рафаел Надал (Исп), който вече има 9395 т. Рекордьорът по титли от Шлема Роджър Федерер си остава трети със 7130 т. Вицешампионът от ОА 2020 Доминик Тийм се настанява на четвъртото място, а Данийл Медведев е пети.

Звездата ни в тениса Григор Димитров загуби три позиции в новата световна ранглиста. От днес Гришо вече е 23-и в света. Отстъплението се дължи на ранното отпадана на Откритото първенство на Австралия, където загуби във втория кръг. Тази седмица Димитров ще играя на АТР 250 турнира в зала в Монпелие (Франция). Григор е четвърти поставен и ще почива в първия кръг. Във втория, в сряда или четвъртък, българинът ще играе срещу победителя от мача между Жоао Соуса (Португалия) и Грегоар Барер (Франция). Втората ни ракета Димитър Кузманов изкачи осем места до №315, а Александър Лазаров е на 517-ото място. При жените Виктория Томова е 143-а. Изабелла Шиникова е 165-а, а Елица Костова е №190. Томова и Шиникова са част от отбора на България за „Фед къп“, който тази седмица ще играе в Талин в двубои от Първа Евро-африканска зона на турнира. Националките са в група с Украйна и Хърватия. Начело в класацията на WTA продължава да е Ашли Барти (Австралия). Втора вече е Симона Халеп (Румъния), а Каролина Плишкова (Чехия) е на трето място. Шампионката от ОА 2020 София Кенин (САЩ) изкачи осем места и вече №7 в ранглистата.

 

 


Най-добрият ни тенисист тази седмица ще дебютира в турнира в Монпелие. Той е поставен под №4 и в първи кръг почива, а във втори ще играе с победителя от мача между португалеца Жоао Соуса и представителя на домакините Грегоар Барер.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай