Джокович и Надал тръгват за САЩ

Двамата са записани за Синсинати

Джокович и Надал тръгват за САЩ | StandartNews.com

Световният №1 Новак Джокович и Рафаел Надал са поставени като потвърдени заявки за подгряващия турнир преди US Open – Синсинати, което увеличава шансовете двамата да се включат и в Ню Йорк.

Участието на първите двама в световната ранглиста на Флъшинг Медоус е под въпрос за мнозина, като изместеният Ролан Гарос започва малко след края на втория турнир от Големия шлем за 2020. Предвид факта, че тенис календарът е сгъстен по безпрецедентен начин поради пандемията от коронавирус, новината за участието на двамата в Синсинати, който ще се проведе също в Ню Йорк тази година поради мерки за безопасност и ограничаване пътуванията на играчите, е страхотна за любителите на тениса. По-изненадващо е включването на Надал, който потвърди по-рано участието си на Мастърса в Мадрид, който предстои веднага след края на US Open.

Джокович заяви ексклузивно за Евроспорт миналия месец, че е останал „много щастлив“, че Откритото първенство на САЩ ще се проведе, и че това е „фантастична новина“ за спорта, но участието му в Ню Йорк все още остава под въпросителна. Жребиите за основните схеми при мъжете и жените в Синсинати ще се теглят на 22 август, като турнирът традиционно е в ролята на подгряващ за последния, при нормални обстоятелства, Голям шлем за сезона в Ню Йорк. Според списъка с потвърдени участници, и двамата защитаващи титлата си шампиони от миналата година ще участват и сега – Данийл Медведев и Мадисън Кийс, заедно с местната фаворитка при дамите Серина Уилямс.

Бивши шампиони при мъжете, които заявиха участие за турнира от сериите Мастърс 1000, включват първите двама в едногодишната ранглиста на ATP при мъжете – световният номер Джокович (шампион от 2018) и световният номер 2 Надал (победител през 2013), както и Григор Димитров (2017) и Марин Чилич (2016). При жените ще участват пет шампионки в турнирите от Шлема – Уилямс, Гарбине Мугуруса, София Кенин, Петра Квитова и Светлана Кузнецова, вицешампионка в Синсинати през 2019. Общо 39 от топ 53 при дамите ще вземат участие в турнира – 16-годишната Коко Гоф пък ще направи своя дебют в надпреварата. На 3 август се очаква от US Open да обявят официално дали надпреварата тази година ще се проведе. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай