Джокович готов да играе на Откритото на Австралия

Може да се пусна и на ATP Cup, заяви още Ноле

Джокович готов да играе на Откритото на Австралия | StandartNews.com

Световният №1 в тениса Новак Джокович обяви, че ще участва на Australian open. Сръбският тенисист заяви, че все още не знае дали ще се проведе ATP Cup, за да потвърди присъствието си.

„От това, което чувам, Tennis Australia възнамерява да премести всички турнири в Мелбърн. Надявам се, че това наистина ще се случи. Искам да играя на Australian Open. Не съм сигурен дали ще участвам на ATP Cup и другите турнири преди Australian Open, тъй като ще трябва да пристигна в Австралия доста по-рано, може би около три седмици преди първия мач. За доброто на тениса се надявам да има Australian Open, както и ATP Cup и, ако е възможно, още няколко турнира", заяви Джокович.

„Все още не е ясно дали ATP Cup изобщо ще се проведе. Дочух слухове, че следващото издание може да е само с осем отбора. Очевидно е, че всички искаме обсотятелствата да са идеални, но какво точно означава „идеални“? Все още не знаем. Мисля, че е в конкретния случай е малко нералистично. Освен това не бива да забравяме, че Австралийската тенис федерация трябва да спазва разпоредбите на местното правителство и да се съгласува с властите при организирането на турнирите", добави още той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай