Двубоят Пулев - Джошуа може и да е през юли

Със сигурност публика няма да има

Двубоят Пулев - Джошуа може и да е през юли | StandartNews.com

Всички големи спортни прояви във Великообритания понастоящем са отменени, но все по-усилено се говори, че лятото ще изобилства от състезания, пък било то и без публика. Британската боксова федерация (BBBC) изрази надежда, че правителството ще свали рестрикциите от бойния спорт през юли, като това би могло да означава, че срещата между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев за поясите на британеца би могла да се състои съвсем скоро.

Боксът е преустановен на “Острова“ от март насам, но от BBBC са в постоянни преговори с държавни власти, за да измислят вариант, при който съревнованията да продължат.

Очевидно преговорите вървят добре, като, според Sky Sports, правителството е готово да се съгласи на боксови вечери с до 5 двубоя, задължителна карантина преди самите срещи, но при провеждане на закрити врати.  Голяма част от приходите в бокса идват от продажбата на билети за мачовете, макар през годините най-солидните хонорари да идва от телевизионните права. Навлизането на стрийминг платформите отваря още една възможност за печалба в този вид състезания, тъй като pay-per-view системата достига до много по-голям брой зрители.

Надяваме се на добри новини за Кобрата, за да може все пак да получи своя шанс за изкупление и най-накрая да се изправи срещу шампиона, за да докаже, че боксьор №1 в света в момента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай