Две кръгли нули и скука на Манчестър Сити и Интер /РЕЗУЛТАТИ/

Дербито на вечерта не предложи спектакъл

Две кръгли нули и скука на Манчестър Сити и Интер /РЕЗУЛТАТИ/ | StandartNews.com

Постно дерби тази вечер от програмата на Шампионска лига.

Отборите на Манчестър Сити и Интер не оправдаха прогнозите за зрелищен мач в Шампионска лига. В първи сблъсък от основната схема на турнира двата тима не успяха да излъчат победител, завършвайки при равенство 0:0.

Очаквано двубоят на „Етихад” започна с териториален натиск на домакините, които взеха инициативата още от първата минута. Противно на логиката обаче, първият точен удар в срещата бе на сметката на гостите от Интер. Маркюс Тюрам имаше възможност да обстрелва стража на „гражданите” по диагонала, но вратарят на Сити нямаше особени проблеми и улови.

Първата добра възможност за домакините бе създадена от Ерлинг Халанд в 18-ата минута. Нападателят получи страхотен пас отдясно и стреля с глава, но вратарят на Интер бе на мястото си и спаси.

В 29-ата минута домакините сами си създадоха сериозни главоболия и бяха много близо до това да инкасират нелеп гол. Едерсон бе на косъм да сгреши фатално, след като не успя да изчисти добре топката и тя попадна в Дармиан, който не се поколеба и за миг да обстрелва празната врата на Сити. Йошко Гвардиол обаче бе заел точната позиция и с глава успя да изчисти в корнер. 

Няколко минути преди почивката домакините организираха много добра атака, след грешка при изнасянето на топката на „нерадзурите”. Халанд успя да пресече подаване на вратаря на гостите и намери Грийлиш отляво. Англичанинът изведе по отличен начин Кевин де Бройне отляво, който стреля от малък ъгъл, но стражът на Интер изби в ъглов удар.

На почивката контузеният Де Бройне бе заменен от Гюндогат.

В 69-ата дойде и най-чистата ситуация за Манчестър Сити от началото на двубоя. След атака отляво и комбинация между Гюндоган и Джак Грийлиш, топката стигна до Фил Фодън, който се намираше на около десетина метра фронтално срещу вратата. Англичанинът стреля силно с десния крак, но право в ръцете на Ян Зомер.

Секунди по-късно Фодън отново имаше шанс да стреля, но този път не бе точен.

Хенрих Мхитарян също имаше отличен шанс да открие резултата. Точно четвърт час преди края, след пробив отдясно, топката бе центрирана в наказателното поле на домакините, където няколко играчи се разминаха с коженото кълбо. Топката все пак стигна до Мхитарян, който стреля без подготовка, но над вратата.  

В заключителните минути Родри и Фил Фодън имаха възможности да обстрелват вратата на „нерадзурите”, но и те нямаха късмет пред гола.

Дълбоко в добавеното време Илкай Гюндоган пропусна „златен” шанс, стреляйки с глава от границата на вратарското поле, но в аут.

Резултати:

Болоня - Шахтьор 0:0, Спарта - Залцбург 3:0,Селтик - Слован 5:1, Брюж - Борусия Д 0:3, ПСЖ - Жирона 1:0 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай