Две дербита има в българския футбол днес

Черно море приема Левски, а Ботев (Пд) гостува на ЦСКА-София

Две дербита има в българския футбол днес | StandartNews.com

Две дербита има днес в българския футбол. От 14,15 ч Черно море приема във Варна Левски, а от 16,30 ч ЦСКА-София е домакин на Ботев (Пд). Срещите са от 22-ия кръг на efbet Лита. Вторият в класирането Левски ще опита всичко възможно, за да се върне на пътя към победите, след като в последните си 2 срещи завършиха наравно с Локомотив Пловдив и ЦСКА, като дори не успяха да отбележат гол. "Моряците" от своя страна влизат в двубоя със самочувствие от победата в предишния кръг с 2:0 над Дунав в Русе. Отделно от това домакините нямат поражение в последните си 5 мача.

На "Българска армия" пък ЦСКА-София ще се опита да преодолее проблема с вкарването на голове. Евандро няма гол в последните 15 мача от всички турнири, но положителното е, че Густаво Бусато няма допуснат гол в първенството от 784 минути. Рубен Пинто е пред мач №100 за ЦСКА във всички турнири. Наказан за мача е Петър Занев, който ще пропусне и следващия дуел на отбора си. Тиаго Родригес, Пламен Гълъбов и Греъм Кери ще се завърнат, но Раул Албентоса продължава да лекува травма. Петима футболисти на столичани са с повиквателни за националния отбор на България.

При Ботев ситуацията е следната - с контузия е Лазар Марин до края на сезона, но звездата на пловдивчани - Тодор Неделев, който изненадващо се завърна срещу Локомотив Пловдив в градското дерби, отново ще е на линия.

"Канарчетата" нямат победа на "Българска армия" от 1985-а година, а Янко Георгиев е пред мач №100 в елита.

Сблъсъкът започва в 16:30 часа

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай