Драма за сестри Стоеви на финала в Барселона

Българките не успяха да си вземат мачпойнта и загубиха

Драма за сестри Стоеви на финала в Барселона | StandartNews.com

Третите поставени в схемата на двойки Габриела и Стефани Стоеви изпуснаха титлата от турнира по бадминтон в Барселона, който е от категория Супер 300 и с награден фонд 150 хиляди долара, съобщава БНР.

На финала българките отстъпиха на водачките Грейсия Поли и Априяни Рахаю от Индонезия с 21:18, 20:22, 17:21 след 95 минути игра. Стоеви имаха мачпойнт в края на втория сет, но не съумяха да го реализират.

В  първия гейм играта беше много равностойна, но сестрите, които са №14 в световната ранглиста, стигнаха до два геймпойнта при 20:18 точки и реализираха още първия, за да затворят частта за 25 минути.

В следващия осмите в света азиатки започнаха по-агресивно и поведоха с 5:2, но Стоеви изравниха за 5:5. Задължителната почивка дойде при 11:8 за европейските шампионки от 2018-а. Поли и Рахаю успяха да стигнат до 13:13, а после и поведоха с три точки. На свой ред обаче сестрите от Хасково успяха да изравнят при 18:18. При 20:19 българките имаха мачпойнт, но не успяха да го реализират и след това загубиха частта.

Габриела и Стефани водеха играта в заключителния гейм. Паузата дойде при 11:7 за тях. Постепенно дуетът от Индонезия успя да намали изоставането си и изравни за 13:13. Азиатките натрупаха преднина и доведоха нещата до 20:17, след което успяха при първата си възможност да затворят финала.

От 3 март Габриела и Стефани ще играят на турнира от Супер 300 в Мюлхайм и в първия кръг ще играят срещу петите поставени Мисаки Мацумото и Аяка Такахаши от Япония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай