Драма на Олимпийксите игри! Спортисти бият аларма

Какво става

Драма на Олимпийксите игри! Спортисти бият аларма | StandartNews.com

Източник: Сайт на игрите

Няколко спортисти са се оплакали от недостиг на храна в олимпийското село в Париж.

Според френския вестник L'Équipe състезателите са заявили, че количеството на яйцата е недостатъчно за всички и поради тази причина не могат да закусват качествено. 

Официалният партньор за кетъринг на олимпийското село, Sodexo Live!, потвърди „много голямото търсене“ на някои продукти и заяви, че „обемите ще бъдат увеличени“, за да „задоволят нуждите на спортистите“.

По време на Олимпийските и Параолимпийските игри в Олимпийското село ще бъдат сервирани приблизително 13 милиона ястия - по 40 000 на ден.

„Беше поискано да се преразгледат в посока нагоре първоначално планираните количества, които групата ще може да задоволи“, потвърди говорител на хранителната верига, която отговаря за доставките на пресни продукти за олимпийското село.

Изхранването на 15 000 международни спортисти от 208 територии и държави е огромна задача.

По време на двата 15-дневни периода на Олимпийските и Параолимпийските игри ще бъдат сервирани повече от 13 милиона ястия - количеството, което се равнява на храната, осигурена на 10 световни първенства по футбол.

Спортистите имат достъп до шест основни зони, посветени на френската, азиатската, афро-карибската и световната кухня, с 500 различни рецепти за най-различни вкусове.

Храната на Олимпийските игри в Париж се управлява и от строга харта за качество. Тя беше разработена в продължение на четири години работа с цел да се намали наполовина въглеродният отпечатък на храната, произведена по време на Игрите, в сравнение с Лондон 2012.

В резултат на това една четвърт от всички съставки ще се доставят в радиус от 250 км от Париж, а 20% ще бъдат сертифицирани като биологични.

Цялото месо, мляко и яйца ще бъдат от Франция, а една трета от храната ще бъде на растителна основа. 

В олимпийското село са инсталирани двеста фонтана за вода, сокове и газирани напитки, като ще се предлагат само чаши и съдове за многократна употреба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай