Драконовски мерки за рестарт на Серия А

При един заразен с коронавирс, прекратяваме първенството, обявиха от здравното министерството на Ботуша

Драконовски мерки за рестарт на Серия А | StandartNews.com

Все още не е ясно дали и кога ще бъде подновен сезонът в Серия "А", но вече се обмисля при какви условия той отново да бъде спрян, ако въобще се стигне до завръщане към игра.

"Без съмнение, ако който и да е човек даде положителен тест за Covid-19 в някой от клубовете, всичко ще спре. Карантината в отбора ще стане автоматична и целият сезон ще бъде прекъснат. Ако не спреш, вместо това вирусът ще те спре. Да обичаш футбола означава да те е грижа за хората, които работят в него. Единствената причина изобщо да си говорим за възобновяване на Серия "А" е нейното икономическо влияние", заяви пред Radio Kiss Kiss Сандра Дзампа от Министерството на здравеопазването в Италия.

Междувременно, още по-малко вероятно е да се доиграе сезона в Серия "Б", тъй като отборите там не са толкова финансово стабилни, колкото тези в елита, че да следват обширния протокол за провеждането на мачове. "Решението зависи от спортния министър Винченцо Спадафора. Доколкото знам, той си е дал още една седмица, за да прецени не само за Серия "Б", но и за останалите отборни спортове", допълни Дзампа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай