Домино от недоволни срещу поправките в хазарта

Футболни отболи, баскетбол и волейбол срещу промените на Валери Симеонов

Домино от недоволни срещу поправките в хазарта | StandartNews.com

Домино от недоволни срещу внесените от Валери Симеонов поправки в Закона за хазарта. След футболния клуб „Левски” днес с позиция срещу поправките излезе и „Лудогорец”.

Измененията ще доведат до финансови проблеми за редица родни клубове, тъй като много от тях имат за спонсори букмейкърски къщи, обяви „Лудогорец”. И допълни: „Убедени сме, че ако тези промени станат факт, ще бъдат нанесени сериозни вреди върху спорта и в частност футбола. И то в момент, в който много клубове се намират в сложна финансова ситуация, породена от кризата покрай пандемията от COVID-19.”.

"Всеки ден водим разговори за спонсор на Левски. Хазартните оператори обаче се ослушват заради проектозакона за хазарта", заяви по-рано собственикът Наско Сираков. Новакът в efbet Лига - ЦСКА 1948, също възропта срещу проектазакона на Симеонов. "Червените" смятат, че приемането на разпоредбата би довело до затваряне на всички игрални зали, което ще бъде пагубно за множество родни спортни клубове, както и за ЦСКА 1948.

Днес срещу поправките се обявиха и баскетбола, и волейбола. Ръководството на БФБаскетбол заяви, че е срещу промените в Закона за хазарта, които ще повлияят негативно на редица български клубове, които се спонсорират от букмейкърски компании. Призоваваме от името на Волейболен клуб Славия народните представители да не приемат този закон, се казва в позиция на клуба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай