Девет от Монтана спечелиха точка в София

Новакът в елита и Царско село продължават без загуба

Девет от Монтана спечелиха точка в София | StandartNews.com

Монтана измъкна 0:0 при гостуването си на Царско село в мач от втория кръг на efbet Лига. „Царете“ създадоха повече голови положения, но така и не успяха да превземат вратата на своя съперник. Монтана дори остана с 9 играчи на терена след червените картони на Стефан Цонков (63) и Николай Минков (73), но съумя да запази вратата си суха и си тръгна с ценна точка от столицата. С добри намеси се отличи стражът на гостите Марин Орлинов. 

"Една точка не може да замести три. Не съм доволен от начина, по който се изкара вторият червен картон, за да можем да бъдем равностойни до края, за да вземем трите точки. Това можеше да се случи, ако бяхме по-дисциплинирани. Ще говорим през седмицата. Доволен съм от точката", коментира след мача Никола Спасов, треньор на Монтана.

"Приятно ми беше да се върна тук. Нямах по-малко желание от предишния мач. Емоцията е еднаква", допълни бившият старши треньор на "царете". "Момчетата издържаха и физически, и психически. Тактически се наредиха по максимално най-добрия начин. Нямам никакви забележки. Направихме 1-2 пропуска в последните минути, но в крайна сметка е нормално. Имахме късмет в края на мача. Това раздаване и отношение, което имаха, затова късметът натежа на наша страна", призна Спасов.

На другия полюс бе треньорът на Царско село Любослав Пенев.

"Не съм доволен, и срещу 11 и срещу 9 имахме положения за гол, трябваше да сме по-уверени, от 5 чисти ситуации поне трябва да реализираме една. Оспорван мач, хубав мач, по една и така, ние може да съжаляваме повече", коментира Пенев.

"Доволен съм, играха добре, стараха се, трябва концентрация пред гола, иначе като цяло добре. Като гледам ситуацията в българския футбол всеки има проблеми, ние си гледаме нас и ще се готвим за мача в неделя", добави наставникът на Царско село.

В следващия кръг от българския шампионат Царско село гостува на "Левски", докато Монтана ще търси още ценни точки срещу Етър у дома.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай