Дерменджиев не иска футболисти от ЦСКА

Дерменджиев не иска футболисти от ЦСКА | StandartNews.com

"Не бих взел футболист от ЦСКА... отговорете си сами защо". Това заяви пред журналисти треньорът на Лудогорец Лудогорец Георги Дерменджиев. Той даде пресконференция преди заминаването на тима в Турция, където ще проведе своята зимна подготовка.

"Не крием нищо. Имаме достатъчно футболисти. С тях играехме в Шампионска лига, ако решим да взимаме футболист той ще трябва да е значително по-висока класа, затова остава с тези играчи в момента. Има запитване към наши футболисти, но изходящ трансфер може да се получи само тогава, когато е задоволен собственика от офертата. Доволен съм, че всички играчи са здрави и нищо не ме притеснява. При всички случаи концентрацията на футболистите ще е само към вътрешното първенство, защото едно е да играеш с Реал Мадрид и после във вътрешното първенство. Затова мисля, че мотивацията на играчите ще е такава да покажат силата си във вътрешното първенство. Ще съм доволен в А група да играят така, както в Шампионската лига. Имаме достатъчно футболисти, които доказаха, че могат да играят успешно на ниво Шампионска лига", обясни той, цитиран от БГНЕС.

"Ако има изходящ трансфер ще трябва да попълним позицията, но не мога да кажа нищо конкретно. В един отбор винаги има играчи, които не трябва да се продават, защото са водещи фигури. Колкото и да говорим, че разчитаме на колективната игра, има 5-6 футболисти, с които не ми се иска да се разделяме. Естетсвено има оферти, които са неустоими. Дяков, Стоянов, Моци, Кейсара и други са водещи футболисти към, които има интерес, но не можем да се лишим от тях. Не бих взел футболист от ЦСКА. Отговорете си сами, защо не бих го направил", каза още наставникът на разградчани.

"Ако искаме отново да играем по стадионите, на които играхме ще трябва доста да се потрудим", каза от своята страна капитанът на Лудогорец Светослав Дяков.

"Нашият отбор и нашите футболисти са интелигентни хора. По тази причина осъзнават какво ни предстои вторият полусезон и че ако искаме отново да играем на тези стадиони, на които играхме ще трябва доста да се потрудим. Не живеем в миналото. Шампионска лига е на заден план и гледаме напред. Смело и отговорно ще подходим към всеки един мач и Дай, Боже лятото пак да играем в Шампионска лига", коментира още той.

"Предимствата на Лудогорец са в колектива, който ние сме изградили, в силата на футболистите, на треньорския щаб и ръководството. Ние сме много добре подреден и структуриран клуб, който няма проблеми. Предимствата ни ще дойдат като печелим всеки мач и успеем да настигнем ЦСКА. Ще има отбори, които ще се опрат и на тях, и на нас. Само от нас зависи какво ще направим. С концентрирана игра и сериозно поведение ще имаме успех", завърши Дяков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай