Дерменджиев: Мачът с Унгария е важен за нацията

Настроението в отбора е добро, твърди националния селекционер

Дерменджиев: Мачът с Унгария е важен за нацията | StandartNews.com

Селекционерът на националите ни футбол Георги Дерменджиев даде пресконференция преди двубоя между България и Унгария на 8 октомври. Той бе категоричен, че мачът е от огромно значение за родния футбол и за подрастващите, които не са виждали България на голям футболен форум. Дерменджиев заяви, че предстоящата среща е най-важната за кариерата му.

„Настроението в отбора е добро. Този мач се чака от много време. Вие знаете причината коя е, за да дойде тази дата. Мисля, че отборът е готов за мача. Важното е утре на терена какво ще покажат играчите. Наясно съм със състава“, коментира българският селекционер.

„Наистина напрежението е малко по-голямо и аз се опитвам да го туширам, за да избегнем тази емоция, която може да не ни донесе добро“.

„Много е добре, че ще има публика и то на нашия стадион, независимо какъв процент от трибуните ще са запълнени. Добре е за отбора. Българският фен от много време чака един такъв мач и съм уверен, че ще подкрепя отбора до края“, заяви той.

„Ние сме анализирани абсолютно всичко както добрите страни, така и негативните неща от мачовете срещу Ейре, Уелс и не само. Аз искам да се изчистват слабостите и да вървим напред. Унгария е един много добре балансиран отбор, който е в подем последните два мача, изиграха ги много добре. Българският тим искам да е много концентриран и да не допуска грешки както двата мача преди този. Готови сме на всичко, включително и за дузпи“.

„Мисля, че това е най-важният мач за моята кариера, за нацията, за България, за да може подрастващото поколение да види какво означава едно европейско първенство. Не говоря само за този мач, ами за следващия, но в крайна сметка е футбол. Ще направим максимума“, завърши Георги Дерменджиев.

Сблъсъкът между България и Унгария е в четвъртък от 21:45 часа. При успех, „лъвовете“ ще посрещнат победителя измежду Исландия и Румъния в битка за място на Евро 2020.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай