Чичото на Рафаел Надал каза истината за Григор Димитров

Да бъдеш най-добрият никога не е лесно и това не се отнася само за спорта

Чичото на Рафаел Надал каза истината за Григор Димитров | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

„Григор е много голям играч. В онзи момент смятахме, че той ще е следващият номер 1 в света, но мисля, че му липсва воля, за да бъде най-добрият. Има още няколко години пред себе си и играе добре. Като човек също е приятен.” това мнение изказа пред Нова телевизия Тони Надал - чичо на голямата звезда Рафаел Надал и негов учител в тениса.

„Тенисът е труден спорт. Да бъдеш най-добрият никога не е лесно и това не се отнася само за спорта”, смята той.

Преди дни Рафаел Надал обяви, че ще се оттегли от големия тенис. Той прогласи края на славната си кариера с емоционално видео.

„Характер не се гради с красиви думи”, казва Тони Надал, който отвежда своя племенник на корта още на 3-годишна възраст.

„Преди месец Рафаел сподели с мен, че е решил да спре да играе и че последният му мач ще бъде в Малага. Това, което не знаех е, че смята да обяви решението си публично. Семейството ни има общ чат, в който той ни информира, че ще обяви края на кариерата си с видео. Рафаел мисли по този въпрос от доста време. Взе това решение, защото нямаше друг избор. Виждаше, че не е възможно да продължи да играе и тренира както преди”, разказва Тони.

Той не е гледал видеото, в което Рафаел Надал обявява край на кариерата си. „Не обичам да гледам видеа, свързани със семейството си. Никога не гледам интервютата със себе си или своя племенник”, казва той.

„Когато започна да тренира на 3 години, виждах, че има усет към топката. По-късно вече знаех, че ще бъде шампион на Испания”, добавя чичото на тенис звездата.

Тони Надал признава, че Рафаел има много добра психика. „За да имаш добра психика трябва да работиш върху нея всеки ден. Често ме питат „Какво направи, за да изградиш този манталитет?” Важното, което правя, е да бъда много взискателен към него на всяка тренировка. Така когато дойде мач, той е подготвен”, казва той.

„Не е възможно да изградиш силен характер само с красиви думи. Той се гради с действия, когато преминаваш през трудности. Не само в тениса, така е с всичко в живота. Когато виждам, че Рафаел не може повече, съм удължавал тренировката. Ако ти казват само това, което искаш да чуеш, трудно ще изградиш силен характер”, добавя Тони Надал.

Тони е на мнение, че Рафаел ще остане близо до тениса. „Той има тенис академия в Майорка. Рафаел иска да има нормален начин на живот”, посочва чичото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ДЖАНИ
преди 6 часа

.....БРАВО....!!!

Откажи