Четирикратна шампионка разкри за ужасна болест

Солдатова си взима пауза в кариерата

Четирикратна шампионка разкри за ужасна болест | StandartNews.com

В последната седмица четирикратната световна шампионка Александра Солдатова по художествена гимнастика не слиза от прожекторите. Но заради високи постижения, а заради влошено здраве.

Цялата суматоха около 21-годишната именита спортиска започна след нейно появяване в една от московските балници. Веднага тръгнаха версии за самоубийство. Малко по-късно тя разказа съмнителна история как рано сутринта си правила закуска, порязала се с ножа, обадила се на треньора, че ще закъснее и отишла в болницата да й превържат ръката. Вместо да разсее страховете с бързоскалъпената версия тя още повече ги подсили. И накара журналистите да бръкнат дълбоко в личния й живот и да се шокират  ужасното състояние на шампионката, предизвикано от една коварна болест- булимията. След като всичко излезе наяве, Солдатова призна: Глупаво постъпих, изплаших се и отидох в болница.

И днес пред медиите призна „Професионалният спорт е несъвместим с булимията“.

Стана ясно, че гимнастичката две години е скривала заболяването си, но сега го признава и обявява, че взима пауза в кариерата си.

Дълго тя е криела болестта дори от треньорката си, но през 2018 година истината излязла на повърхността.

Боледувам вече две години, това е страшна болест. Но още по-лошото е, че всеки път когато трябваше да избирам между спорта и здравето, избирах първото, казва шампионката.

По думите й болестта била генетически заложе в нея. Последните години тренирах всеки ден, а вечер излизах на улицата и плачех, защото незнаех какво да правя. Животът ми се раздели между ужасната болест и прекрасния спорт, разказва Солдатова.

Два пъти лежах в болница, пих много витамини, когато излязох на шампионата Европа 2019 всичко изглеждаше  нормално, но здравето ми беше ужасно. Не смеех да споделя дори с треньорката ми, защото тя щеше да ме посъветва да се лекувам.

Сега разбирам, че е права, взимам си пауза в кариерата и няма да бързам с лечението. Спортът, особено професионалния е несъвместим с булимията, особено Олимпийските игри, където трябва да си напълно здрав, поясни Солдатова и остави нв послониците ни надежда, че ще се справи с болестта, за да се състезава отново и да докаже, че е най-добрата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай