Черно море удари Етър

Ради Василев се превърна в герой за "моряците"

Черно море удари Етър | StandartNews.com

Черно море успя да надвие с 1:0 Етър (Велико Търново) в първи мач от 17-ия кръг на Първа лига. Попадението реализира Радослав Василев секунди след като се появи в игра в средата на втората част. Лошите условия на "Тича" и студа във Варна затрудниха двата отбора и срещата не предложи особено много интригуващи мигове. Все пак “моряците” бяха по-активният тима на терена. Освен попадението на два пъти те нацелиха и гредите зад Христо Иванов.
Първата опасност в срещата дойде чак в 25-ата минута. Аристот Ндонгала пробва мерника си, а топката бе закачена от Иванов, за да се отбие в гредата и да излезе извън терена. До края на полувремето обаче това беше и единствената по-интересна ситуация.
Втората част започна със същото мудно темпо. Резултатът бе открит от домакините в 63-ата минута. Мартин Минчев проби по лявото крило и след като се освободи от Иван Скерлев, центрира отлично към Василев, който се бе появил в игра само минута по-рано, и засече кълбото в мрежата.

Десетина минути по-късно Жоржиньо напредна през центъра на терена и стреля, но топката рикошира в лявата греда на Иванов преди да излезе в аут. В края на мача гостите погледнаха по-смело към вратата на "моряците", но стигнаха едва до един удар на Флорент Боджадж, който бе отразен от Георги Китанов.
Така двата отбора се изравниха по точки в класирането. И двата тима са с по 24 точки и се борят за място в топ 6. В момента Черно море е на място над чертата за горната част на таблицата, докато Етър е седми.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай