Черно море би Дунав в Русе

Моряците започнаха годината с успех

Черно море би Дунав в Русе | StandartNews.com

Черно море започна 2020 с лесен успех над Дунав в мач от 21-ия кръг на efbet Лига. Възпитаниците на Илиан Илиев взеха трите точки след победа с 2:0.

Головете за варненци реализираха Патрик Андраде и Матиас Курьор, който направи своя повторен дебют за Черно море.

Гостите определено бяха по-добрият отбор през всичките 90 минути, докато съставът на „драконите” разочарова с представянето си, особено в предни позиции. Тимът на рожденика Людмил Киров успяха да отправят едва три точни удара във вратата на своя противник. Срещата на Градския стадион в Русе започна отлично за гостите. Футболистите на Черно море взеха инициативата още от първата минута и само пет по-късно натискът на „моряците” даде резултат. След поредната атака за Черно море отляво, Матиас Курьор проби и стреля към вратата, но топката рикошира в защитник на Дунав. Мартин Минчев също отправи изстрел, но и той бе блокиран, за да попадне коженото кълбо в непокрития Патрик Андраде, който не сгреши с удар от около десетина метра.

След близо четвърт час домакините бяха много близо до изравняването, но Стефан Христов не се възползва по най-добрия начин от грешка в отбраната на варненци. Бранител на Черно море се опита да върне топката към вратаря Митрович, но пасът му бе пресечен от Христов. Футболистът на Дунав обаче си поведе дълго топката и позволи на стража на гостите да изчисти напред.

В 28-ата минута Мартин Минчев направи непростим пропуск. Той бе изведен отдясно от Исмаил Иса, надбяга бранител на Дунав и стреля силно по диагонала. Вратарят на домакините не успя да реагира, но за лош късмет на Минчев, топката срещна десния страничен стълб.

Втората част започна с добра възможност за домакините. След центриране от корнер Стефан Щерев се включи от втора позиция и стреля с глава, но не успя да насочи топката към вратата на Митрович.

В 53-та минута тимът на Илиан Илиев успя да удвои преднината си и до голяма степен да осигури успеха на варненци. Исмаил Иса бе изведен много добре отляво, напредна и след като навлезе в наказателното поле, стреля по диагонала. Благой Макенджиев реагира много добре и изби топката. Коженото кълбо обаче попадна в Мариас Курьор, който нямаше как да сгреши от отлична позиция. Халфът вкара първия си гол след завръщането си на стадион „Тича”.

В оставащото време до края на срещата инициативата отново бе за състава на Черно море, който не допусна никакви изненади пред своята врата и логично стигна до важни три точки при подновяването на кампанията в първенството след зимната пауза.

С успеха си днес Черно море зае петото място във временното класиране с актив от 32 точки, докато Дунав е 12-ти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай